pokerborde_klar_til_spil

Poker er uden tvivl et af de mest komplekse kortspil, som spilles af millioner af mennesker rundt omkring på kloden hver eneste dag. Langt de fleste stempler ind på verdens største pokersite, PokerStars, hvor der er flere turneringer og cash games kørende døgnet rundt end noget andet sted på nettet.

Det gør også, at rakeback hos PokerStars er i høj kurs, for jo mere poker man spiller, desto mere betaler man også i rake og gebyrer. At få op mod 60% af sin månedlige rake tilbage, er naturligvis attraktivt, men heller ingen nem sag at få. Langt de fleste lander et stykke lavere i udbetalingsprocent, fordi det kræver et stort antal hænder/turneringer at nå det højeste trin i PokerStars’ VIP Program. Nogle spillere vil således opleve at ligge omkring 10% i rakeback.

Der er dog mange måder, hvorpå du kan lukrere på gode aftaler med pokerrummene, når du som spiller skal oprette en ny konto. I denne guide til at spille poker på nettet, ser vi nærmere på hvor der er værd at oprette sig som pokerspiller nu om dage – foruden PokerStars, naturligvis. Læs med her!

 

Spil Poker med en solid bonus

Glem alt om rakeback og VIP programmer for en stund. Det hele starter nemlig, når du skal oprette din konto og vælge din (første) poker bonus. En typisk poker bonus i markedet i Danmark i dag, vil have en valueprocent på ca. 20%, hvor nogle ligger over gennemsnittet, mens andre desværre ligger under.

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilken poker bonus er den bedste, men så er det jo godt, at der findes online guides til poker bonusser, såsom BonusRiders.

Hos BonusRiders finder du udførlig information om de bedste poker bonusser i Danmark i dag, og at besøge poker guiden og se hvilke bonusser er hotte netop nu, er en nem måde at springe alt det hårde forarbejde over.

Hos BonusRiders vil du kun finde skattefrie bonusser, fordi man kun samarbejder med pokersites med dansk licens. En dansk licens hos Spillemyndigheden er din garanti for, at der allerede er betalt afgift (læs: skat) af dine gevinster (og bonusser), når du vinder dem.

 

Det mest lirede kortspil på kloden

Viktor Blom

Viktor “Isildur1” Blom i aktion ved pokerbordene.

Poker er generelt et liret spil. Kun få spil i verden, som ikke involverer en bold, har så mange superstjerner som pokerverdenen har.

Dette legendariske kortspil har været featured i utallige pokerfilm og Hollywood produktioner, og selve spillets historie – særligt fra 1950’erne og frem til i dag – byder på masser af interessante historier om folk som Doyle Brunson, Amarillo Slim og Stu Ungar frem til nutidens stjerner som Viktor “Isildur1” Blom, Daniel “kidpoker” Negreanu, Phil Ivey og danske Gus Hansen.

Poker er til dels et vidensspil og et chancespil, forstået på den måde, at på den korte bane kan en nybegynder slå verdens bedste pokerspillere i enhver hånd. Men over tusindvis af hænder vil begynderen ikke have en chance mod pro’erne, som vil kunne finde måder hvorpå nybegynderens fejl kan udnyttes med økonomisk gevinst til følge.

Derfor ser vi også gang på gang kendte ansigter på finalebordene i de største pokerturneringer ved f.eks. WSOP, som også fungerer som tiltrækningsplaster for alverdens lykkeriddere. WSOP er nemlig lig med VM i Poker, og det siger sig selv, at når alle og enhver med en fyldt tegnedreng kan købe sig ind i et VM, så vil lykkeriddere styrte til fra alle verdenshjørner.

Mange pokerspillere drømmer om at blive morgendagens pokerstjerne, fordi der udover prestigen, æren og respekten også følger en ordentlig røvfuld amerikanske dollars i kølvandet på succes ved pokerbordene. Men det er vigtigt ikke at lade sig fortabe i jagten på drømmen, og spille med hovedet under armen.

 

Bankroll Management er din ven

Hvordan undgår man så at tabe hovedet, spille for mere end man har råd til at tage og måske endda ende op som ludoman? For det første er det værd at slå koldt vand i blodet. Man skal respektere ludomani som en sygdom, men det samme gælder for f.eks. alkoholisme. Langt de fleste af os er i stand til at tage en drink engang imellem, uden at det bliver et problem, og langt de fleste af os, kan også spille poker engang imellem, uden det bliver et problem.

Er du typen som har nemt ved at blive afhængig af ting her i tilværelsen, skal du måske passe på med at kaste dig over spil for penge på nettet. Men praktiserer du en sund bankroll management, bør du aldrig kunne ende i økonomiske problemer, som resultat af pokerspil på nettet. Og her er hvorfor…

Alle seriøse pokerspillere praktiserer bankroll management, hvilket betyder, at man “administrerer sine pokerpenge”. Helt konkret betyder det, at du skal have en økonomisk plan for dit pokerspil, som du under ingen omstændigheder må afvige fra.

I det næste afsnit kommer vi med et udkast til solid bankroll management som et eksempel, som vi anbefaler alle at følge.

 

Poker med fornuft (et eksempel på BRM)

Når du vil spille poker på nettet, skal du først og fremmest adskille din pokerbankroll fra din privat økonomi. Det betyder, at du skal sætte et beløb til side, som du kan undvære. Det er disse penge du skal spille for. Undlad at sætte penge ind, som du ikke kan undvære det næste års tid som minimum.

Vi starter vores eksempel med at indskyde $1000. Det vil hos de fleste pokersites være nok til at udløse den maksimale deposit poker bonus og dermed sikre, at du kommer i gang med at spille ekstra bonuspenge fri med det samme.

Nu skal du finde ud af hvad du vil spille. Mange foretrækker turneringer, mens andre synes bedst om cash games. Forskellen er:

  • I en turnering betaler du et fast beløb (f.eks. $11) for at modtage en bunke jetoner, som repræsenterer en værdi på $11. For at vinde turneringen skal du være “last man standing” i turneringen, men der er typisk præmier til Top 10-15% i turneringerne. Derfor vil du opleve at du ofte får dit buy-in retur (og mere til), blot ved at indtage en placering som nr. 150 ud af 1000 spillere.
  • I et cash game går tingene meget stærkere. Her er der iskolde kontanter på spil i hver eneste hånd, og sætter du dig ved et NL50-bord med blinds på $0.25/$0.50 med 100 Big Blinds, vil du allerede have $50 foran dig, som du kan tabe i én enkelt hånd. Cash games kan altså gøre stor skade på din bankroll i bare én session, men det kan ligeledes også være vejen til hurtige gevinster.

 

Hvis du vil praktisere god bankroll management (BRM) skal du kun investere få procent af din bankroll i én turnering eller ved ét cash bord. Det betyder, at du med en bankroll på $1000 ikke bør spille turneringer som koster mere end $10-$20 (altså 1-2% af din bankroll).

I cash games vil vi anbefale dig, at have mindst 100 buy-ins til de stakes du gerne vil spille. Vil du f.eks. gerne spille NL50 (blinds $0.25/$0.50) og et fuldt buy-in er $50, bør du have mindst $5000 i din bankroll, før du spiller disse borde.

Med $1000 bankroll, vil du derfor kun være berettiget til at spille NL10 (blinds $0.05/$0.10), hvis du skal praktisere god BRM. Her er humlen så, at hvis du kommer under $1000 i din bankroll, så bør du rykke ned i takst, og spille på de borde som er lige under NL10. Det vil typisk være NL4 ($0.02/$0.04).

Hvis du sørger for at praktisere en stram og forholdsvis sikker BRM, er risikoen for at gå broke uendeligt meget mindre, end hvis du fører en aggressiv BRM, hvor du nærmest er all in for “rullen” hver gang du køber dig ind i en turnering eller et cash game.

Sørg for at have penge på kontoen til også at kunne spille i morgen, for der er INGEN der vinder hver eneste dag. Hvis du er all in hver dag du spiller, så vil du gå broke før eller senere. Bankroll Management er din ven!